Sesongen 2014/15

02.10.2014 22:32

Da er vi nesten der, Langfjordløpet 2x50 km og 6- mila på Troms Quest er planen om vi får til. Vi har 5 hunder som er gammel nok til og delta, resten er valper og unghunder. Tanken er å finne noen gode hunder så vi kan stille med 6 eller 8- spann, men de må ha forutsetninger for å fullføre. 

Treninga er i gang, og mil har blitt løpt. Vi har ingen store treningsplaner for denne sesongen men motiverer hundene så vi alle har det trivelig på tur. Målsetningene skal vi nok greie uansett, de virker overkommelige. (Eller???)

Sånn det er spannet nå, det er Tuffy (6) som er hovedleder i spannet. Har løpserfaring fra aktive tider hos Stig Kampesveen, noe som merkes godt. Tuffy er rutinert og selvsikker der hun ladder avgårde i godt driv. Co- leder er Bølla (3), Tuffy`s halvsøster og ufattelig rask. Under opplæring og fungerer utmerket. Utfordringen er og holde farta nede om hun tar styringen. Pointhunder er Theo (1,5) og Sirai (1,5). De har hatt en sesong i turspannet vårt å har vist seg som gode hunder. Theo er en sterk kar som forje sesong var veldig vimsete. Akte ned bakkene på tur hjem og lekte med de andre mens vi var underveis. Var på nippet til og omplassere han, men det ble ikke noe av. Det er vi glade for siden han i år har kommet seg noe kolosalt. Sirai er en stille og forsiktig hund som ikke vil i busker og kratt, da svinger hun godt ut å får de bak med seg på nytt spor om lederne tar en snarvei som vi ellers måtte ha styrt unna. Jobber som en helt og aldri noe tøys med. Cæsar (6) er et lite spann i seg selv. Brukes som ankerhund der han trives godt. Sterk som rakkern og sliter med seg det det måtte være. Om farten blir høy er Cæsar rolig og traver mens de andre løper på. Stor sak, trivelig som hund og en myndig sikkelse om det blir uro i flokken. 

Blir gøy å se hvordan vi får det til og fungere denne sesongen. Neste år har vi 4 valper som er klar til dyst, og de har vi forventninger til. To er fra siste kull med Boris og Rikke, og to fra Theo og Tana. De to yngste er 6 måneder og de ser ut til å bli noen skikkelige tøffinger. Vi gleder oss. 

Avstemning

Hvilket hundeløp går mellom Fairbanks, Alaska og Whitehorse, Yukon?

Iditarod (104)

Totalt antall stemmer: 154

Nyheter

04.03.2015 12:37
Takk til superfotograf Silje Mari Eriksen som er så flink til å ta bilder av hundene våre så vi har...

Fantastisk treningshelg i Dividalen med Jonny, Silje og deres 8- spann Siberians. Her er 8 av de 11 vi hadde med på tur, Flere bilder fra Dividalen ligger under høst- trening 2014. (Foto: Silje Mari Eriksen)

Kontakt